В предстоящото пленарно заседание народните представители ще проведат редовния петъчен парламентарен

...
В предстоящото пленарно заседание народните представители ще проведат редовния петъчен парламентарен
Коментари Харесай

Денков и Габриел на парламентарен разпит, отговарят за бежанците от Австрия

В идното пленарно съвещание народните представители ще проведат редовния петъчен парламентарен надзор. В него ще вземат участие министър председателят акад. Николай Денков и 11 министри.

Денков ще бъде подложен на сериозен разпит от двама депутати от " Възраждане ", които са задали на министър-председателят три въпроса,

свързани с приемането обратно на наша територия на всички записали се и потърсили убежище бежанци у нас, само че намиращи се сега на територията на Австрия.

Премиерът ще дава отговор и на въпрос на Корнелия Нинова, относно развитието на изкуствения разсъдък в България.

Три въпроса са подготвили народните представители на вицепремиерът и външен министър Мария Габриел. Сред тях е запитване от двама депутати от ПП-ДБ относно закриване на Руския културно-информационен център в София. Според тях в него се прави " открита агитация, която е част от хибридната война " на Русия след началото на войната в Украйна. Депутатите акцентират, че от предишното лято всички страни в Европейски Съюз са блокирали сметките на съветските културни центрове на своята територия и питат дали това важи и у нас. И в случай че е по този начин, по какъв начин тогава центърът в София продължава да финансира своята активност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР